Kerstoptredens blokfluitleerlingen en opleidingsorkest

Traditioneel heeft het opleidingsorkest op Kerstavond de gezinsviering in de Jozefkerk in Cuijk Noord opgeluisterd.
Dit jaar hebben orkest en jeugdkoor samen enkele nummers ingestudeerd en ten gehore gebracht. Een mooie samenwerking.
Op de foto is duidelijk te zien dat we inmiddels een flink opleidingsorkest hebben; het resultaat van de inspanningen en investeringen in de afgelopen jaren.
Het was de laatste kerstviering in de huidige Jozefkerk omdat het gebouw, na 52 jaar dienst te hebben gedaan als R.K. kerk, komend jaar wordt omgebouwd tot een MFA.
Evenals voorgaande jaren hebben de blokfluitleerlingen op 24 december in groepjes opgetreden bij de de Jumbo supermarkt in Cuijk.
Ze spelen altijd voor een goed doel en dit jaar was dat ‘Ik heb een liefste wens’.
Optreden opleidingsorkest bij Sinterklaashuis

Zaterdag 3 december heeft het opleidingsorkest een geslaagd optreden verzorgd bij het Sinterklaashuis in winkelcentrum Maasburg Cuijk.
Dit jaar staat het Sinterklaashuis midden in het winkelcentrum. Een prima locatie om een optreden te verzorgen want er was veel winkelend publiek en ook de Sint en zijn Pieten waren thuis.
De Sint was aangenaam verrast met ons optreden en kwam een paar keer uit het Sinterklaashuis om het orkest te bedanken en hij bleek – zij het met enige hulp van dirigent Michel – zelfs te kunnen dirigeren.
Al en met al een leuk en gewaardeerd optreden.
Muzikanten en dirigent bedankt.

Concertwedstrijd Veldhoven, nét geen 1e prijs

Op 27 november was het weer zover: het concours in Veldhoven, georganiseerd door de BBM.
Eens in de vijf jaar wordt van muziekverenigingen verwacht dat ze zich presenteren op deze concertwedstrijd.
Zoals de website van de bond het zegt:
‘Het concours is een mooi middel om je als orkest te meten wat je niveau is. Los van het concours zelf is het juist de voorbereiding die van grote waarde is. Er wordt zeer intensief op een aantal stukken gerepeteerd, waardoor alle puntjes op de i kunnen worden gezet. Ook is er veel aandacht voor de individuele muzikant. Tijdens groepsrepetities of individuele lessen wordt veel aandacht besteed aan techniek, instrumentbeheersing en intonatie.’
Na een intensieve voorbereiding van een aantal maanden en een leuke dag in Veldhoven hebben we van de jury een tweede prijs gekregen. We weten weer waar we de komende tijd aan kunnen werken. Dank jullie wel voor jullie ondersteuning en interesse en tot weer een volgende keer.
Klik rechtsonder op de video om te vergroten.
Heropening molen Jan van Cuijk
Op 30 oktober werd de molen Jan van Cuijk na een zeer ingrijpende restauratie officieel herindienstgesteld.
Medemolenaar Johan Reijnders heette alle aanwezigen welkom, in het bijzonder wethouder Rob Poel en de afgevaardigde van de provincie en sprak zijn dank uit voor de aanwezigheid van de gilden van St. Agatha en Cuijk en harmonie Gaudete in Domino.
Hij was vol lof over de samenwerking tussen alle betrokken partijen en de voortvarendheid waarmee de restauratie is opgepakt.
Wethouder Rob Poel had zich verdiept in de geschiedenis van de molen. Deze begon in 1869.
Boegbeeld Sjef Kessels – molenaar vanaf 1943 en grootvader van huidig molenaar Stefan Willems – verkocht de molen in 1974 aan de gemeente, onder voorwaarde dat de molen draaivaardig zou worden gerestaureerd en dat voor opvolging zou worden gezorgd. Hij was de grote kracht achter het overdragen van kennis aan aspirantmolenaars.
Met de woorden: ‘Geschiedenis is niet zozeer wat er is gebeurd, maar wat de mensen zich herinneren’, werd de restauratie bezegeld met een plaquette bij de ingang van de molen ter herinnering aan Sjef Kessels, die ‘graan kon malen met zijn ogen dicht’.
De harmonie speelde de Regatta Marsch, Royal Fanfare, Royal Air force March Past en de Posthorn Mars.
Optreden Himalaya jeugdfestival in St. Hubert

Al voor de zomervakantie hebben we het opleidingsorkest aangemeld voor het Himalaya jeugdfestival in St. Hubert.
Voor dirigent Michel en de nieuwe muzikanten bij de start van het nieuwe seizoen een voldongen feit en dus meteen vol aan de bak.
Met Marjo (blokfluitdocent) was al afgesproken dat de 2e jaars blokfluitleerlingen een bijdrage zouden leveren waarmee het thema natuur op een leuke manier kon worden ingevuld. Bij de voorlaatste repetities was Marjo aanwezig om de blokfluitpartijen mee te spelen en ze vroeg terloops: wat doet het orkest met de aankleding? Het antwoord was: zwarte broek en blauwe blouse.
Marjo die ervaring heeft met de jeugdfestivals van Himalaya tipte meteen dat aankleding zeer wordt gewaardeerd en dat ze voldoende materiaal in de kast had om zowel de blokfluitleerlingen als het opleidingsorkest passend – bij het thema natuur en de nummers die we zouden spelen – aan te kleden.
Een schot in de roos is gebleken.

Afgelopen zaterdag was het zover. We zijn op tijd vertrokken naar St. Hubert om de optredens van andere deelnemers bij te kunnen wonen.
Zelf waren we als laatste aan de beurt. De muzikanten zaten op het puntje van hun stoel en de jury werd meteen aangenaam verrast door de blokfluitleerlingen die uitgedost als boeren en boerinnen met tractor en een heuse riek van achter uit de zaal opkwamen.
De nummers werden vlot gebracht onder leiding van Michel die als dirigeerstok een flink bot gebruikte. De foto’s spreken boekdelen.
Tot slot speelden we samen met de blokfluitleerlingen ‘10 kleine indiaantjes’ en de jury werd wederom verrast door volledig uitgedoste indianen die uit de zaal opkwamen.
Al met al voor de muzikanten een leuk en succesvol optreden.
Maar dan komt het juryrapport… De jury gaf aan te hebben genoten van het optreden met in het juryrapport veel complimenten maar terecht ook de nodige aandachtspunten.
Bij de uitslag werden we verrast met een prijs omdat we op de meest creatieve manier invulling hebben gegeven aan het thema natuur. Dit was zonder de inbreng van Marjo en de bijdrage van de blokfluitleerlingen zeker niet gelukt. Het was weer overduidelijk een optreden waarbij geledingen van de harmonie elkaar op de juiste manier hebben versterkt.
We konden tevreden huiswaarts keren met een kortingscheque van Himalaya voor nieuw aan te schaffen muziek en het muziekstuk A Mozart Festival gearrangeerd door Ivo Kouwenhoven.
Wensconcert Castella

De bewoners van zorgcentrum Castella in Cuijk mochten enige tijd geleden – ter gelegenheid van de opening van het nieuwe gebouw – een wens indienen.
Geer Hendriks, oud-bestuurslid en lid van verdienste van onze harmonie én groot fan, zou graag een concert willen van ‘zijn’ harmonie.
Deze wens wilden bestuur en leden graag in vervulling laten gaan. Geer werd echter opgenomen in het ziekenhuis en op de geplande datum ( 5 juli) was hij herstellende, dus maar liever een weekje doorschuiven als dat kan. Het mocht niet baten.
Op dinsdag 12 juli werd Geer begraven en ‘s avonds werd toch, op uitdrukkelijk verzoek van de familie, het door hem gewenste concert uitgevoerd.
Zoon Harry haalde herinneringen op aan de tijd dat zijn vader bestuurslid was en vol trots meeliep met de harmonie, aan de buitenlandse reizen en dat Gaudete op concours won van Thorn!
Geer was een groot liefhebber van marsmuziek. Speciaal voor hem werd de Regattamars gespeeld en met de vierdaagse in aantocht ook de Post-horn mars.
Ook werd de Soldatenmars van Gounod ten gehore gebracht. Indrukwekkend.
Toen dirigent Joost het laatste nummer aankondigde nam dochter Ineke het woord om orkest en aanwezigen te bedanken voor dit bijzondere concert.
Kerkpleinconcert

Ook dit jaar was het droog tijdens het concert voor de kerk en de wind hield zich dit keer gedeisd.
Het was natuurlijk wel een beetje de goden verzoeken met het nummer When The Rain Begins To Fall.
Op het programma stond ook filmmuziek van Harry Potter And The Philosopher’s Stone, een idee van het kersverse lid van de MuziekAdviesCommissie Zdenka Spil, die onlangs van het opleidingsorkest is overgestapt naar het grote orkest en daar hoorn speelt.
Samen met de blokfluitleerlingen werd Recorder Goes Classic gespeeld, een medley van 3 klassieke werken, waaronder Ode An Die Freude van Beethoven. Het publiek genoot van het nummer Crazy Days waarbij de blokfluiters allerlei capriolen uithaalden met muziekinstrumenten.
Als afsluiting speelde het orkest Une Belle Histoire, heel toepasselijk in deze tijd van de zomer, de Tour de France en melancholie.
De foto’s zijn gemaakt door Arjan Broekmans, waarvoor onze dank.

De allerlaatste repetitie onder leiding van dirigent Niels Hendriks

Op dinsdag 5 juli heeft Niels echt voor het laatst gedirigeerd bij het opleidingsorkest.
Als afscheidsgeschenk heeft Niels het opleidingsorkest een arrangement van het nummer ‘Waiting for Love’ van Avicii aangeboden.
Op de foto overhandigt Niels het arrangement symbolisch aan concertmeester Kevin van Dijk.
Geslaagd

Sanne Graat, altsaxofoon B en Merel Ubeda altsaxofoon A.
Sanne en Merel proficiat met het behaalde diploma.
Diploma uitreikingen blokfluitleerlingen
Allemaal van harte gefeliciteerd met het behaalde diploma en een fijne vakantie.
Afscheidsconcert Niels Hendriks

Ruim een half jaar geleden heeft Niels aangegeven aan het eind van dit seizoen te willen stoppen als dirigent van de samenspeelgroep en het opleidingsorkest.
Om het afscheid niet zomaar voorbij laten gaan heeft het opleidingsorkest, onder leiding van Niels, op dinsdag 28 juni in het muzieklokaal van de schouwburg een afscheidsconcert gegeven voor belangstellenden.
De muzikanten hebben het hele repertoire voorbij laten komen met als afsluiting hun favoriete nummer Jingle Bells en A Conductors Nightmare.
Het laatste nummer is zeker niet representatief voor de periode dat Niels dirigent is geweest want hij heeft het altijd met veel plezier en enthousiasme gedaan.
Als blijk van dank kreeg Niels van de harmonie een mooi boeket bloemen uitgereikt en ook diverse muzikanten hebben hem bedankt met een persoonlijk presentje.
Afsluitend is de nieuwe dirigent Michel van den Berg voorgesteld. Michel neemt vanaf 6 september a.s. letterlijk het stokje over.
Niels en Michel kennen elkaar en hebben de laatste maanden regelmatig contact gehad over de voorbereidingen voor het jeugdfestival in St. Hubert dus wat dat betreft komen we niet voor verrassingen te staan.
Aansluitend aan het concert was er gelegenheid om onder het genot van een drankje afscheid te nemen van Niels en om kennis te maken met Michel.
Niels nogmaals bedankt. Gelukkig blijf je verbonden aan Gaudete want je hebt besloten als muzikant weer mee te komen spelen bij het harmonieorkest.

Geslaagde samenwerking

Een lang gekoesterde wens van Wim van Duijnhoven (rechts op de foto) is op vrijdag 10 juni in vervulling gegaan: Een crossover concert met de Bull Town Band onder leiding van de dirigenten Joost Hendriks en Rob van den Hoven.
Het begon met Absolute Crossover, een nummer waarbij de karakteristieke kenmerken van beide orkesten worden benadrukt. De harmonie met symfonische passages en de bigband met swingende rockfragmenten.
De harmonie heeft zich in de loop der jaren steeds vaker op het terrein begeven van jazzy nummers, zoals That Man van Caro Emerald. Nu werd het samen met de BTB uitgevoerd met zang van Ingrid Heijl. Een knappe prestatie.
De harmonie speelde ook het nummer The Legend Of The Amber Room, waarmee het in november op concours gaat. Presentator Erik Jansen gaf, uit het blote hoofd, uitvoerige uitleg over de onderdelen van het nummer, dat ook nog werd begeleid door lichtbeelden.
Een van de absolute hoogtepunten was Atchafalaya van Snarky Puppy, waarbij het plezier van de muzikanten van beide orkesten afspatte. Dit nummer is niet op bladmuziek verkrijgbaar. Reden voor altsaxofonist Marc Loeffen om zelf een arrangement te schrijven voor big band en harmonie. Erik Jansen noemde het een wereldprimeur!
Ingid Heijl, sinds enige tijd de vaste zangeres is van de Bull Town Band, kreeg een ovationeel applaus na het heerlijke nummer What’d I Say van Ray Charles, maar was toen al achter de coulissen verdwenen. Te schuchter? Nergens voor nodig.
Het applaus gold mede voor de vele solisten tijdens dit nummer. Zo spontaan dat het wel een jamsessie leek.
Helemaal los gingen alle muzikanten bij de toegift Good God van Anouk.
De samenweking is zeker voor herhaling vatbaar.
Slagwerkworkshop
Dodenherdenkingen Cuijk/ Katwijk

Traditiegetrouw worden op 4 mei op het Stationsplein de burgers en militairen herdacht die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.
Het Sint Antonius- en Mariagilde (Linden) begeleidde dit jaar de grote groep belangstellenden bij de stille tocht van het Joods monument naar het Stationsplein.
Sam Slagmolen en Victor Matic vertegenwoordigden de leerlingen van bassischool De Harlekijn, die het monument De Barmhartige Samaritaan hebben geadopteerd en ook onderhouden. Zij lazen gedichten voor.
Na het signaal Taptoe door Andre Bovenkerk volgde twee minuten stilte.
Hierna speelde de harmonie het Wilhelmus.


Scouting assisteerde bij het overdragen van de kransen en bloemstukken die bij het monument werden gelegd.
Tijdens de kranslegging speelde de harmonie onder andere Muziek voor 4 mei en Valerius Gedenckclanck.
Burgemeester Hillenaar vroeg zich af of herdenken nog wel zin heeft. Hij gaf aan dat er nog steeds vele brandhaarden zijn in de wereld en dat het aantal vluchtelingen niet eerder zo hoog is geweest sinds de 2e wereldoorlog. Ja, herdenken is noodzakelijk. Zeker in een tijd waarin velen hun, vaak ongefundeerde, standpunten en meningen ventileren op de ‘sociale’ media.

Op een zonovergoten 8 mei werden in Katwijk de 25 gevallenen van het II-26 Regiment Infanterie en het Korps Politietroepen herdacht die sneuvelden bij de Duitse aanval.
Tiny Sijakovic las het gedeelte uit het boek Standhouden..!; 10 mei 1940, over de voltreffer op kazemat S95.
De zoon van korporaal Poppeliers vertelde op deze moederdag een indrukwekkend verhaal over hoe zijn moeder, ondanks het zware bestaan na het sneuvelen van zijn vader, op fantastische wijze in haar eentje de opvoeding van de 4 kinderen gestalte gaf. Het harde werken was er zeker mede oorzaak van dat zij helaas op vrij jonge leeftijd overleed.

Hierna brachten de aanwezige (oud)militairen de eregroet en Andre Bovenkerk blies het signaal Taptoe.

Drie leerlingen van basisschool de Zevensprong, die het monument hebben geadopteerd, lazen verhalen en een gedicht voor.
Rowan vertelde een verhaal over Vrede en Vrijheid en Dakota sprak over Oorlog en Vrede. Na de kranslegging las Thomas een gedicht voor met de titel ‘Uit het oog, maar niet uit het hart’.

Onze harmonie luisterde de herdenking op met onder andere Blijf mij nabij. Ook dit jaar waren er weer veel instanties en particulieren die een bloemetje of krans bij het monument legden.
De toespraak van burgemeester Hillenaar had dankbaarheid als thema. Dank aan iedereen die meewerkt aan en aanwezig is bij de herdenkingen. Een speciaal bedankje ging uit naar de leerlingen van de Zevensprong. Na hun verhaal of gedicht hadden ze misschien een applaus verwacht, maar dat hoort niet tijdens de herdenking. Nu kwam het appaus alsnog!
Dank voor het vele werk van met name Henny Radt aan kazemat-zuid die sinds de feestelijke opening vorig jaar al zo’n 350 bezoekers heeft mogen ontvangen.
De harmonie speelde hierna de Limburgse Jagers Mars, waarna de aanwezige leerlingen na afloop van de herdenking 6 tulpen legden bij de kazemat ter nagedachtenis aan de 6 omgekomen korporaals.

Als onderdeel van de instrumentkeuze en kennismaking met de diverse instrumenten die bij onze harmonie worden gebruikt, heeft slagwerkdocent Henri Rijken van Muzelinck op zaterdag 9 april een slagwerkworkshop verzorgd voor de 2e jaarsblokfluitleerlingen in het muzieklokaal van de schouwburg.
Een groot deel van het slagwerk van de harmonie stond opgesteld en Henri begon met uitleg over de diverse slagwerkinstrumentgroepen en hoe ze te bespelen.
Vervolgens hebben de kinderen op de diverse instrumenten een stukje van het nummer ‘We will rock you’ van “Queen” ingestudeerd en werd een kort filmpje getoond waarin een slagwerkband liet zien wat er zoal mogelijk is met slagwerkinstrumenten.
De laatste 10 minuten van de workshop mochten de ouders komen kijken en ze werden verrast met het in zo’n korte tijd ingestudeerde stukje van ‘We will rock you’.
Als afsluiting mochten alle leerlingen nog eens flink tekeer gaan op het slagwerkinstrument van hun voorkeur.
Iedereen bedankt voor zijn of haar bijdrage. We zijn natuurlijk ontzettend benieuwd of er leerlingen zullen kiezen voor slagwerk.
Instrumentkeuzeavond

Voor de 2e jaars blokfluitleerlingen hebben we op dinsdag 29 maart een instrumentkeuzeavond georganiseerd.
De blokfluitleerlingen hebben de afgelopen weken van blokfluitdocente Marjo informatie gekregen over de instrumenten die gebruikt worden bij een harmonie. De instrumentkeuzeavond is hierop een vervolg.
Na een korte inleiding over o.a. de voordelen van het lidmaatschap van harmonie GiD en het volgen van muzieklessen bij Muzelinck volgde een miniconcert van het opleidingsconcert.
Aansluitend kregen de blokfluitleerlingen en hun ouders ruim de gelegenheid om live kennismaken met de instrumenten, er even op spelen en vragen te stellen aan de muzikanten.
Op 9 april a.s. volgt nog een slagwerkworkshop waarbij de diverse slagwerkinstrumenten uitgebreid aan bod komen.
Muziek10daagse woensdag 30 maart

De muziek10daagse is een project dat loopt op de basisscholen in Cuijk. Doel is om kinderen bekend te maken met muziek en muziekinstrumenten.
Voor elke groep is er in aangepast programma. In groep 5/6 heet het programma windkracht 6. Windkracht 6 bestaat uit 4 lessen waarvan de eerste drie worden verzorgd door de groepsleerkracht. Leerlingen krijgen o.a. informatie over instrumenten, studeren een lied in en maken vaandels.

De vierde les is een gastles die wordt verzorgd door een harmonie of fanfare. Tijdens de gastles zien en horen de leerlingen hoe de diverse instrumenten o.l.v. een dirigent kunnen samenspelen maar ook hoe ze individueel klinken.
Verder wordt teruggeblikt op de informatie uit de eerste drie lessen en hoe dat past bij de praktijk. Tot slot spelen en zingen de muzikanten en de leerlingen het ingestudeerde lied samen.
Dit jaar waren we te gast op de Zevensprong en de Nienekes.
Leerkrachten, leerlingen en muzikanten waren erg enthousiast en hebben er van genoten. Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage om de gastlessen een succes te maken.
Deelname opleidingsorkest aan jeugdfestival Boxmeer

Na zaterdagmorgen de laatste puntjes op “i” te hebben gezet en na een gezellige lunch in de pastorie van de Martinuskerk, zijn we gezamenlijk vertrokken richting Boxmeer om ons beste beentje voor te zetten op het jeugdfestival dat werd georganiseerd door de Boxmeersche Harmonie vanwege hun 150-jarig bestaan.
Het opleidingsorkest onder leiding van (inval)dirigent Hans Cranen en de zangeressen Jet en Wendy hebben daar een mooie prestatie neergezet.
We hebben net geen 1e prijs gehaald maar de jury was vol lof over ons optreden.
Het juryrapport is positief en de zang en de klarinetsolo van Kevin worden door de juryleden expliciet benoemd. Een mooie opsteker.
Allen die aan de voorbereiding en de uitvoering hebben meegewerkt heel erg bedankt.
Algemene ledenvergadering
Op de ALV van 23 februari namen we afscheid van Theo de Krosse als bestuurslid.
Omdat Theo als vaandrig al langer aan Gaudete verbonden is, is hij toevallig dit jaar ook 12,5 jaar lid van Gaudete. Daarom ontving hij naast de bos bloemen als dank, ook nog eens de ster die bij een dergelijk jubileum hoort.
Chris van Grinsven was als bestuurslid aftredend en werd met algemene instemming herkozen voor een volgende termijn.
Als opvolger van Theo de Krosse werd Marc Hartings eveneens met algemene instemming gekozen als bestuurslid.

Traditiegetrouw boden de Leden van Verdienste, onder aanvoering van Arnold Jacobs en Louk Hombergen, een muziekstuk aan.
Een gebeurtenis die steeds gepaard gaat met een onnavolgbare gesproken column door Louk. Bijdetijds, maar toch ook zeker tradities in ere houdend.
Deze traditie wordt zonder meer van harte ondersteund door de harmonie!
De felbegeerde en welverdiende loftrompet ging dit jaar naar Richard van Geffen.
Juryrapport
Hij is al jarenlang de ruggengraat van onze slagwerksectie,
hij leidt voortdurend onze nieuwe slagwerkers op,
hij is trouw in zijn repetitiebezoek waarbij hij regelmatig alleen zit, maar laat zich daarbij niet ontmoedigen
en is daarnaast een promotor van Gaudete via bijvoorbeeld Ut Word Wa en andere kanalen.
Tonny Thonen 70 jaar muzikant

Tijdens het Familie- en Vriendenconcert op 21 februari is Tonny Thonen (84) in het zonnetje gezet vanwege zijn 70-jarig lidmaatschap van harmonie Gaudete in Domino.
Naast onze harmonie is Tonny ook lid van het Seniorenorkest. Voorzitter Jan Donkers belichtte de gehele muzikale carrière van de jubilaris. Niet gering. Je kunt gerust stellen: als er iets te doen was op muzikaal gebied in Cuijk, dan was Tonny van de partij. En nog steeds blaast hij zijn partij met verve mee.
Voorzitter van onze harmonie Floris van Heukelom mocht Tonny de vergulde speld met 3 zirkonia’s – behorende bij het 70-jarig lidmaatschap – opspelden en de bijbehorende oorkonde overhandigen.

Namens het opleidingsorkest bedankten Laura Bus en Ilse Hartings Tonny voor zijn ondersteuning bij hun repetities.
Tot Tonny’s grote verrassing werd hierna een door de Vriendenkring aangeboden banner onthuld, waarop hij in actie is op zijn geliefde instrument: de trompet.
Dirigent Joost kondigde hierna het volgende muziekstuk aan: Graf Zeppelin. Een mars. Tonny heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat marsmuziek tot zijn grote favorieten behoort. Vandaag werd hij ook op dat gebied in de watten gelegd.
Toch zocht hij hierna weer snel zijn vertrouwde plekje op bij de trompetsectie voor de laatste nummers van de middag.
Na afloop mocht hij vele felicitaties van familie, vrienden, belangstellenden en collega-muzikanten in ontvangst nemen.
Familie- en Vriendenconcert

Het Familie- en Vriendenconcert staat na een aantal jaren van afwezigheid inmiddels weer jaarlijks op de agenda van onze harmonie. Het doel is om alle geledingen (zowel blokfluitleerlingen, samenspeelgroep, opleidingsorkest als harmonieorkest) in een ongedwongen sfeer te presenteren aan familie, leden van onze Vriendenkring maar ook aan andere belangstellenden.
Het concert op 21 februari was prima bezocht. Vele opa’s, oma’s, ouders, vrienden en andere belangstellenden luisterden naar de harmonie in steeds weer veranderende samenstellingen.
Groep 1 alleen en samen met groep 2 van de blokfluitleerlingen (o.l.v. Marjo van der Locht); samen met het opleidingsorkest (o.l.v. Niels Hendriks); samen met het harmonieorkest (o.l.v. Joost Hendriks). Er zijn diverse samenstellingen denkbaar en allemaal kwamen ze aan bod.
Zoals gebruikelijk kreeg ook de Vriendenkring van onze harmonie het woord. Voorzitter van onze harmonie Floris van Heukelom ontving uit handen van Rianne Hillenaar en Don Arts een cheque van maar liefst € 3573. Richard en Marco showden de nieuwe concertkleding die onder andere hiermee is aangeschaft. Een deel is bestemd voor het onderhoud van instrumenten en er is een nieuwe bariton aangeschaft, die trots werd gepresenteerd.
Zoals Don terecht aangaf is de inmiddels gebruikelijke bijdrage van de Vriendenkring onmisbaar geworden voor het voortbestaan van onze muziekvereniging. Heel veel dank hiervoor.
In memoriam Bert van Heukelom
Lid in de Orde van Oranje Nassau
Op 15 januari, zijn 94e verjaardag, is in zorgcentrum Aldenhorst in Mill oud-Cuijkenaar Bert van Heukelom overleden.
Bert van Heukelom was vroeger bankdirecteur en in 1957 was hij de eerste parttime directeur van Schouwburg Cuijk.
Bert was vele jaren bestuurslid, vice-voorzitter en voorzitter van onze harmonie, waar zijn kinderen Floris en Anka in het bestuur de familieband met de muziek voortzetten.
In de tachtiger jaren schreef hij samen met Peter Evers toneelstukken en musicals. Vermaard waren Dorp in onrust, Zilverdraden in klatergoud en de Waterkersaffaire.
Hij schreef ‘Stadje dat 2000 jaren doorstond’ dat nog steeds bekend is als het Cuijks Volkslied.
Bert van Heukelom was in de Cuijkse gemeenschap een muzikale man pur sang.
Ook trad hij tijdens carnaval meerdere malen voor het voetlicht als tonpraoter Pietje Plotseling.
Klein van postuur maar groots in zijn daden.